Сайт на 4 "б" клас

Отиване към съдържанието

Главно меню

Новини

4 "б" - с трима медалисти от пролетен кръг на "Математика без граници"

На 23.04.2019 г. заместник-кметът по хуманитарни дейности г-жа Пепа Чиликова награди медалистите от пролетен кръг на международния математически турнир "Математика без граници".  Стефко получи сертификат и сребърен  медал, а Георги и Давид - бронзови медали от турнира. През изминалата седмица Давид успя да се пребори и за квота за участие в национален кръг на състезанието. Поздравления за успеха на нашите момчета, които през изминалата година ни дадоха много поводи за радост и гордост!

Георги - медалист от Великденско математическо състезание

На 20 април 2019 г. се проведе традиционното Великденско математическо състезание, в което отново имаме представители сред най-добрите математици в града. Георги е втори със сребърен медал, а Стефко се класира на четвърто място само на 1 точка от призовата тройка.  Поздравления за нашите момчета!

Любомир Савов -  с трета награда от национален етап на състезанието "Ключът на музиката"

На 23 март 2019 г. в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в град Пловдив се проведе финалният национален кръг на състезанието "Ключът на музиката", в което участваха над 1000 състезатели от цялата страна. В състезанието се включиха и успешно преминалите областен кръг ученици от ОУ "Д-р Иван Селимински", като най-достойно се представи Любомир Савов, който завоюва трето място в своята възрастова група.  Поздравления за неговия успех!

Елена Атанасова -  с бронзов медал от международен турнир по карате

На 16 и 17 март 2019 г. в зала Арена Асикс - София се проведе International Karate Tournament NIKON OPEN, в който участваха над 1200 състезатели от 24 страни. Въпреки тежката конкуренция Елена Атанасова се завърна с бронзов медал в дисциплината кумите - бой с реален противник. Поздравления за младата състезателка на карате клуб Никон - Сливен!

Георги и Давид -  медалисти от зимен кръг на "Математика без граници"

На 7.03.2019 г. заместник-кметът по хуманитарни дейности г-жа Пепа Чиликова и председателят на Общински съвет - Сливен г-н Димитър Митев наградиха медалистите от зимен кръг на международния математически турнир "Математика без граници". Георги и Давид получиха сертификати и съответно сребърен и бронзов медал, с  което ни дадоха поредния повод за гордост и радост. Поздравления за успеха на двете момчета!

Престижна балетна награда за Елеонора Гелева


С престижна награда от Националния танцов шампионат в София от 23-24.02.2019 г. се завърнаха Елеонора Гелева от 4 "б" клас и Наталия Терзиева от 5 "в" клас. Младите балерини от балетна школа "Адажио" завоюваха второ място за дует в категория класически балет. Поздравления за Нори за високите ѝ постижения в изкуството!

Златен медал за Стефан Видев от Областния математически турнир

На 23.02.2019 г. за седми път СМБ - секция Сливен проведе Областния математически турнир на името на своя патрон - проф. д-р Димитър Табаков. Стефко се представи отлично с максимален резултат от 60 точки и завоюва първо място и златен медал в своята възрастова група. Той бе единствен представител от класа на състезанието поради паралелно провеждащата се олимпиада "Знам и мога", затова от сърце му благодарим за достойното представяне!

Любомир - втори на областен кръг на състезанието "Ключът на музиката"

На 22.02.2019 г. се проведе областният кръг на националното състезание "Ключът на музиката". С втори резултат в област Сливен е Любомир - 88 точки от максимални 90, с което се класира за третия национален етап на състезанието. За национален кръг се класират и Памела и Георги. Пожелаваме успех на тримата ни участници в Пловдив на 23 март!

Георги с второ място на областен кръг на олимпиадата по математика


На 2.02. в ОУ "Панайот Хитов" се проведе областният кръг на олимпиадата по математика. За пореден път Георги се представи отлично и завоюва престижното второ място в област Сливен. Благодарим му за достойното представяне на класа и училището!


Kоледно математическо състезание

2 медала завоюваха нашите математици в проведеното на 8.12.2018  г. Коледно математическо състезание! Георги  е с максимален брой точки и се класира на първо място сред четвъртокласниците в град Сливен. На трето място с бронзов медал е Любомир. Отлично се представиха Стефан и Ангел, които са съответно на шесто и седмо място. Поздравления за медалистите и успех на олимпиадата по математика през следващата седмица!


4 "б" - с трима медалисти от есенен кръг на "Математика без граници"

На 29.11.2018 г. заместник-кметът по хуманитарни дейности г-жа Пепа Чиликова награди медалистите от есенния кръг на международния математически турнир "Математика без граници". Георги и Давид получиха сертификати и сребърни медали, а Ангел - бронзов медал от международното класиране. Поздравления за успеха на нашите математици!

4 "б" - с нова коледна елхичка

Георги и д-р Костадиня Кацарова внесоха празнично коледно настроение в класната ни стая с нова елхичка! Момчетата сръчно я сглобиха, а момичетата внимателно я украсиха. Нека пожелаем щастливи и благословени коледни празници на щедрите ни дарители, на всички деца от 4 "б" и на техните семейства!

Стефан Видев с награда от XXVII MT "Черноризец Храбър"

На 28.11. 2018 г. в заседателната зала на РУО - Сливен бяха отличени победителите в математически турнир "Черноризец Храбър", който се проведе на 1 ноември. Наградите на младите математици връчиха експертът по математика и информатика в РУО г-н Димитър Назъров и председателят на СМБ - Сливен - Андрей Едрев. Бронзов медал от състезанието получи Стефан Видев, който се класира в призовата тройка сред най-добрите математици в града. Поздравления и успех в Коледното математическо състезание!

Ивайло - с награда от националния конкурс за рисунка "Щърко шарен, добре си ни дошъл!"

На 04.05.2018 г. в залата на Природозащитен туристически център ДПП "Сините камъни" - Сливен, се състоя награждаването на младите художници от Национален конкурс "Щърко шарен, добре си ни дошъл!". Сред наградените участници бе и Ивайло Георгиев, който спечели поощрителна награда в раздел изящно изкуство в трета възрастова група. Поздравления за наградата!


Давид - медалист от пролетен кръг на "Математика без граници"

На 03.05.2018 г. в зала "Май" заместник-кметът по хуманитарни дейности г-жа Пепа Чиликова награди отличилите се в пролетния кръг на международния математически турнир "Математика без граници". Давид получи сертификат и бронзов медал. Така Ангел и Давид са с по два медала от това международно състезание. Пожелаваме им още по-високи постижения през следващата учебна година!

Родителска среща

Уважаеми родители, на 25.04. 2018 г. от 18:10 часа в класната стая на 3 "Б" клас ще се проведе родителска среща.
Дневен ред: 1. Aктуално състояние на успеха и постиженията на учениците; 2. Предстоящи тестове за изходящо ниво 3. Организационни въпроси. Очакваме Ви!


Великденско математическо състезание

На 21.04.2018 г. се проведе последното математическо състезание - Великденското. За голяма наша радост в трета възрастова група най-добър сред третокласниците в Сливен бе Георги и златният медал бе неговият пореден успех през тази ползотворна година, в която той положи много труд, борбеност и усилия и завоюва своите постижения. Горди и щастливи сме от неговите победи! Пожелаваме му нови през следващата учебна година!            


Памела - с нови постижения от турнир по спортни танци

С 2 златни медала се завърна Памела от турнира по спортни танци "Изгряващи звезди 2018" , който се проведе на 21 април в Нова Загора. Тя спечели в две от категориите - при момичета до 11 години и момичета до 13 години. Пожелаваме й да продължи да развива многобройните си таланти и да жъне нови успехи!

Ангел и Давид - медалисти от зимен кръг на "Математика без граници"

На 8.03.2018 г. заместник-кметът по хуманитарни дейности г-жа Пепа Чиликова награди отличилите се в зимния кръг на международния математически турнир "Математика без граници". Ангел и Давид получиха сертификати и бронзови медали от международното класиране. Радостни и горди сме с поредния успех на нашите момчета!

Давид - златен медалист от VI Математически турнир "Проф. д-р Д. Табаков"

На 24.02.2018 г. в ОУ "Д-р Иван Селимински" се проведе VI Математически турнир "Проф. д-р Д. Табаков".  В трета възрастова група първо място и златен медал завоюва Давид Стоянов, а на четвърто място се класира Стефан Видев. Госпожа Ваня Пенчева награди Давид с грамота и медал за отличното представяне в турнира. Подравления за успеха!


Kоледно математическо състезание

Нашите математици завоюваха поредния медал в математическо състезание! Успехът е на Георги, който се класира на второ място сред третокласниците в град Сливен. Отлично се представи и Давид, но малко не му достигна за класиране в призовата тройка. Поздравления за Георги и успех на останалите в следващия математически турнир през февруари - Математически турнир "Проф. д-р Д. Табаков"!


Резултати от XXVI Математически турнир "Иван Салабашев"

Отлични са резултатите на нашите математици на XXVI  Mатематически турнир "Иван Салабашев". В призовата тройка са Любомир и Памела с бронзови медали. На четвърто място са Давид и Даная, на пето - Георги, а на шесто - Ангел. Поздравления за всички тях и успех в Коледното математическо състезание!


Ангел със сребърен медал от "Математика без граници"

На 21.11.2017 г. председателят на Общински съвет Сливен Димитър Митев награди отличилите се в есенния кръг на международното математическо състезание "Математика без граници". Ангел получи сертификат и сребърен медал от международното класиране. Поздравления за неговия пръв голям успех в математиката!

Родителска среща

Уважаеми родители, на 14.11. 2017 г. от 17:30 часа в класната стая на 3 "Б" клас ще се проведе втората за тази учебна година родителска среща.
Дневен ред: 1. Етичен кодекс и Правилник за дейността на училището; 2. Резултати от тестовете за входящо ниво; 3. Успех и дисциплина на учениците; 4. Организационни въпроси; 5. Ваканции.
Очакваме Ви!


105 години от формирането на Трета армия

На 15 септември 2017 г. Сливен чества 105 години от формирането на Трета българска армия. Тържествата започнаха с ритуал за поднасяне на венци и цветя пред паметника на 7-ми конен полк "Орлето". Цветя поднесоха и третокласниците от 3 "б" клас, които се включиха и в тържественото шествие по бул. "Цар Освободител" съвместно с ръководители на държавната и местната власт, бивши командващи на Трета армия, началници на военни формирования в гарнизон Сливен, граждани.


Стефан Видев и Давид Стоянов с награди за 24 май

По традиция за 24 май в ОУ "Д-р Иван Селимински" се присъждат награди на ученици, класирани в национални и международни състезания, с което са допринесли за издигане престижа и авторитета на училището. Тази година бяха наградени за своите високи постижения в областта на математиката Стефан и Давид. Поздравления за успехите им!

Отборът на 2 "б" - победител в спортното състезание за второкласници "Бързи, смели, сръчни"

На 28.04.2017 г. в ОУ "Д-р Иван Селимински" се проведе спортно състезание "Бързи, смели, сръчни". Отборът на 2 "б" клас в състав: Ачо, Божидара, Ванеса, Галин, Даная, Димитър, Памела, Преслав, се представи отлично и завоюва първо място сред второкласниците в нашето училище. Поздравления за момчетата и момичетата, които спечелиха първа награда и донесоха много радост на своите съученици и учители!


Вълнуваща среща с внука на Елин Пелин

На 27.04.2017 г. второкласниците от ОУ "Д-р Иван Селимински" в Сливен се срещнаха с внука на Елин Пелин - Елин Иванов. В залата на туристическия център на ПП "Сините камъни", внукът на именития писател - Елин Иванов разказа за живота на дядо си и неговото творчество. Учениците имаха възможност да задават своите въпроси към Елин Иванов. Те бяха любопитни да разберат от къде е, на колко е години, къде е учил, с какво се занимава, кое е любимото му произведение от творчеството на дядо му... На срещата присъства и заместник-кметът по хуманитарни дейности в Община Сливен Пепа Чиликова. Тя благодари на Елин Иванов, че е уважил поканата да се срещне с учениците от ОУ "Д-р Иван Селимински".Успехи на Ачо във Великденски детски футболен турнир

На 13 април 2017 г. в Сливен се проведе първият детски великденски футболен турнир „Повече спорт за нашите деца“. Организатори на турнира бяха Община Сливен и Футболен клуб „Сините камъни“. В него участваха шест отбора – два от Бургас ("Нефтохимик" и "Бургас спорт"), един от Стара Загора ("Олимпия" - Ст. Загора), един от Ямбол ("Арена" - Ямбол) и два от Сливен – представители на домакините от клуб „Сините камъни“. На трето място в турнира се класира отборът „Сините камъни-1“ с вратар Ангел Пламенов Иванов от 2 "б" клас. Заместник-кметовете Румен Иванов и Пепа Чиликова връчиха наградите на отборите.
Отлично представяне на нашите актьори в конкурса "Най-добър рецитатор на хумористично произведение"

На 10 март 2017 г. се проведе конкурсът за най-добър рецитатор на хумористично литературно произведение, посветен на патронния празник на училището. За наша радост всички участници от класа се представиха отлично и намериха място в призовата тройка. Жури в състав: Катя Кирова (заместник-директор), Валерия Минкова (педагогически съветник) и Галя Миланова (библиотекар) определи класирането: Първо място единодушно бе присъдено на Памела и Преслав (2 "б") за артистичното им изпълнение на откъса от пиесата "Големанов" на Стефан Костов. На второ място се класира Елена Кирова (2 "б") като сподели позицията с Димитър и Димана от 2 "а" клас. На трето място се класираха Митко (2 "б") и Мартин (2 "б"), заедно с Ани от 2 "в" клас. Поздравления за всички млади актьори, които достойно ни представиха на конкурса!


Давид с бронзов медал от "Математика без граници"

На 7 март заместник-кметът по хуманитарните дейности на община Сливен Пепа Чиликова награди отличилите се в зимния кръг на международното математическо състезание "Математика без граници". Давид получи грамота и бронзов медал от международното класиране. Поздравления за поредния негов успех!

Kоледно математическо състезание

Коледното математическо състезание се превърна в най-оспорваното състезание през изминалите години със своя рекорден брой от 700 участника от I до XII клас. Но въпреки голямата конкуренция, Давид отбеляза своя пореден успех! Той се класира в призовата тройка и спечели бронзов медал. Само на крачка след него е Георги - на четвърто място. Отлично се представиха и Стефан, Ангел и Любомир, които също бяха сред първите в класирането математици от 117-те участници-второкласници от област  Сливен. Поздравления за всички тях и успех на следващия математически турнир през февруари - МТ "Проф. д-р Д. Табаков"!


Национално класиране от XXV Математически турнир "Иван Салабашев"


Известни са вече и резултатите от националното класиране в XXV Математически турнир "Иван Салабашев". Стефан Видев, който бе със златен медал в областния кръг, завоюва бронзов медал за своето постижение от 45 точки и получи своята грамота за достойното си представяне.

Резултати от XXV Математически турнир "Иван Салабашев"

Отлични са резултатите на нашите математици на XXV  Mатематически турнир "Иван Салабашев". В призовата тройка са Стефан Видев със златен медал, Георги Райчев - със сребърен (Георги подели второто място с Раян Камаринчев) и бронзов - за Давид Стоянов. На четвърто място е Любомир Савов. Отлично се представиха и Памела, Антонио, Димитър и Ангел, които също са сред най-добрите математици в града. Поздравления за всички тях и успех на следващото състезание! Благодарим Ви, мили момичета и момчета, за радостта, която ни донесохте с достойното си представяне!


Родителска среща

Уважаеми родители, на 17.11. 2016 г. от 17:30 часа в класната стая на 2 "Б" клас ще се проведе родителска среща. Дневен ред: 1. Правилник за създаването, устройството и дейността на Обществените съвети към училищата; 2. Избор на състав /членове и резервни членове/ на Обществения съвет 3. Резултати от тестовете за входящо ниво; 4. Организационни въпроси. Очакваме Ви!


"Мисля, следователно съществувам"

Много радост и гордост ни донесе представянето на нашите математици в първото за тази година Математическо състезание, организирано от ЦЕНТЪР ЗА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ - Детски комплекс Сливен и ПМГ "Добри Чинтулов" под мотото "Мисля, следователно съществувам". В състезанието се включиха над 180 любители на математиката от 2, 3 и 4 клас на училищата в града. В най-малката възрастова група на I място се класира Георги, а втори е Давид. Благодарим Ви, момчета, за достойното представяне на класа!


Кина Къдрева разговаря с децата на Сливен

На 20.09. 2016 г. в Сливен гостува детската писателка Кина Къдрева по повод традиционния Ден на отворените врати в Регионална бибилиотека "Сава Доброплодни". Кина Къдрева представи пред малките второкласници от ОУ "Д-р Иван Селимински"  новата си детска книга "Морски приказки" и заедно с тях отбеляза своя 85-годишен юбилей. Вълнуващо за децата бе и преставлението на техните приятели от РБ "Сава Доброплодни".


Литературна срещаНа 20.09. 2016 г. от 10:30 часа в Регионална библиотека "Сава Доброплодни" вълнуваща среща очаква второкласниците от Трето училище с детската писателка и редактор на детското предаване "Лека нощ, деца" - Кина Къдрева.  
За цялостното си творчество през 1994 година Кина Къдрева е включена към Почетния списък на Международния съвет за детска книга към ЮНЕСКО, а на 10 май 2011 г. получава наградата „Константин Константинов“ на Община Сливен в категория „Цялостен принос“.
След срещата желаещите могат да закупят и книжки на авторката.


Родителска среща

Уважаеми родители, на 19.09. 2016 г. от 17:30 часа в класната стая на 2 "Б" клас ще се проведе първата за тази учебна година родителска среща. Дневен ред: 1. Учебен план и организация на учебното време; 2. Учебно съдържание по някои предмети от ЗП; 3. Учебни помагала и тетрадки; 3. Организационни въпроси.
Очакваме Ви!


Годишен празник и примиера на пиесата "Вълшебният свят"

В детските очи светът е цветен, с ясно слънце, много, много летен.
Сцената ни с шарени декори чака вече своите актьори.
Уважаеми зрители! Скъпи приятели, учители, родители!
Най-настоятелно и с вдъхновение каним Ви с нас на едно приключение!

Дата: 19 май; Час: 18:00 ч; Място: Хотел Национал, зала "Галерия". Сценарий: Ники Комедвенска; Хореография: Лилия Стоянова; Звукови ефекти: Найден Дойнов (Училище по китара). С участието на: Балет "Империa".


Успешен уикенд за нашите спортистиУспешен бе този уикенд за нашите спортисти. Ивайло Георгиев се завърна с бронзов медал от Открит национален турнир по спортни танци, който се проведе на 15 май за Купа "Поморие 2016", а Елена Кирова защити степен 9 Кю - бял пояс по Шотокан Карате.

Поздравяваме малките спортисти и им желаем бъдещи успехи в спорта!


Награждаване от Великденското математическо състезание

Отново отлично бе представянето на нашите математици в последното за тази година математическо състезание. Георги се класира на трето място и завоюва бронзов медал. Грамоти за отлично представяне получиха и класираните в първата десятка - Памела, Божидара, Ивайло и Антонио. Поздравления на талантливите математици за поредния успех!


Родителска среща

Уважаеми родители, на 27.04. 2016 г. от 17:00 часа в класната стая на 1 "Б" клас ще се проведе родителска среща. Очакваме Ви!
Дневен ред: 1. Предстоящи тестове за изходящо ниво; 2. Постижения през II учебен срок; 3. Организационни въпроси.


Великденско математическо състезание - 2016

Великденското математическо състезание ще се проведе на 23.04.2016 г. от 10:00 часа в III ОУ "Д-р Иван Селимински". Такса правоучастие: 8 лева. Време за работа: 90 минути  за 1 и 2 клас и 120 минути за 3 - 12 клас.

Формат на състезанието: включени са 15 задачи с избираем отговор. Всяка задача има само един правилен отговор от четири възможни, като първите три отговора са с конкретни стойности , а четвъртият е „друг отговор”. Друг отговор се приема за верен само при записан верен резултат. Верните отговори се ограждат с кръгче. Задачите от 1 до 3 се оценяват с по 1 точка, от 4 до 6 с по 3 точки, от 7 до 9 с по 5 точки, от 10 до 12 с по 7 точки и от 13 до 15 с по 9 точки. Пожелаваме успех на всички участници!


Резултати от математическо състезание "Европейско Кенгуру"

С много трудности, напрежение и предизвикателства премина областният кръг на международното математическо състезание на Асоциация "Кенгуру без граници", но отново имаме двама медалисти в призовата тройка - Георги със сребърен медал и Давид с бронзов, следвани от отлично представилите се Любомир - четвърто място, Ангел - пето място, Ивайло - седмо място. Поздравления за победителите, преодолели всички нови предизвикателства! Успех на тях и на всички останали в последното за тази година Великденско математическо състезание на 23 април!


Математическо състезание "Европейско Кенгуру"


Областният кръг на международно математическо състезание "Европейско Кенгуру" ще се проведе на 19 март 2016 г. в ПМГ "Добри Чинтулов" от 11:00 часа. Такса правоучастие: 7 лева. Време за работа: 75 минути. Участниците да се явят в 10:30 часа за разпределение по кабинети.
Успех на всички математици!


Kлетва на първокласника
Уважаеми родители,

На 2.03.2016 г. от 12:30 ч пред паметника на Хаджи Димитър и барелефа на своя патрон д-р Иван Селимински първокласниците от Трето училище ще положат тържествена клетва да пазят заветите на българските будители и възрожденци. Каним Ви да споделите този вълнуващ миг с нас!
Първокласниците да се явят в 12:00 ч в двора на училището за тържествено шествие до площад "Х. Димитър". Да се носят цветя за поднасяне след ритуала.


Резултати от IV Математически турнир "Проф. д-р Д. Табаков"

Много радост ни донесе участието на нашите математици в проведения на 20.02.2016 г. в III ОУ "Д-р Иван Селимински"  Maтематически турнир "Проф. д-р Д. Табаков", в който за четвърта поредна година премериха сили деца от I до VII клас от Сливен, Бургас, Нова Загора, Твърдица, Шивачево и селищата от Сливенска област. В призовата тройка на първокласниците се класираха Любомир (златен медал) и Памела (сребърен медал).  Отлично се представиха и Аделина - четвърто място,  Георги - пето място, Даная и Ивайло - шесто място, Димитър - седмо място, Ангел - десето място. Поздравления за победителите и нови успехи на областния кръг на международното математическо състезание "Европейско Кенгуру"!


Родителска среща

Уважаеми родители, на 25.02. 2016 г. от 17:30 часа в класната стая на 1 "Б" клас ще се проведе родителска среща. Очакваме Ви!
Дневен ред:
1. Резултати от учебно-възпитателната работа през I учебен срок; 2. Постижения; 3. Предстоящи събития.


IV Oбластен математически турнир "Проф. д-р Д. Табаков"

На 20.02.2016 г. в III ОУ "Д-р Иван Селимински" ще се проведе IV Oбластен математически турнир "Проф. д-р Д. Табаков". Участници са учениците от I до VII клас. Турнирът е инициатива на Съюза на Математиците в България - Секция Сливен и се организира със съдействието на РИО - Сливен. Началото е от 10:00 часа. Всички участници да се явят в 9:40 часа за разпределение по кабинетите. Такса правоучастие се заплаща на квесторите в деня на състезанието.  Регламент за участие.


II Зимно математическо състезание

На 18.01.2016 г. се проведе II Зимно математическо състезание. В призовата тройка на класа се класираха: Георги Райчев - I място, Елеонора Гелева - II място, Любомир Савов - III място. Четвърта е Аделина Хамбърджиева, пети - Мартин Бонев, следван от Памела Митрофанова. Задачите в състезанието бяха от II математически турнир "Проф. д-р Д. Табаков" и се надяваме, че отличното представяне ще бъде крачка към успеха в предстоящото на 20.02. областно състезание!

Състезание по краснопис

В ОУ "Д-р Иван Селимински" предстоят инициативи по случай патронния празник на училището, една от които е състезанието по краснопис, което традиционно се провежда всяка година сред първокласниците от трите паралелки. На проведения вътрешен кръг в класа бяха излъчени следните победители: Георги Райчев - I място; Памела Митрофанова, Адилина Велева, Елеонора Гелева - II място; Любомир Савов, Давид Ивайлов, Даная Маринова - III място. Божидара Николова получи пощрителна награда.

I Зимно математическо състезание

На 11.01.2016 г. се проведе I Зимно математическо състезание. В призовата тройка на класа се класираха: Елеонора Гелева - I място, Ангел Иванов - II място, Аделина Хамбърджиева - III място. Само на точка от призовата тройка са Давид, Даная и Стефан. Пети са Антонио, Ивайло и Любомир, следвани от Георги. Отлично се представиха и Божидара, Памела и Никита. Класното I Зимно математическо състезание подготви нашите математици за предстоящия IV Областен математически турнир "Проф. д-р Д. Табаков".

Коледно парти


След дългите месеци на усилен труд, време е и за малко игри, танци и забавления. Каним всички първокласници на Коледно парти на 23 декември от 10:00 часа в ресторант "Монти 2" във Военен клуб. Задължителни са само... доброто настроение и детските усмивки! :)

Коледно математическо състезание

Отлично се представиха нашите математици в проведеното на 13.12. Коледно математическо състезание. Любомир е с максимален брой точки и завоюва златен медал. Само с 1 точка по-нисък резултат от него е Памела, която спечели бронзов медал от състезанието. Отлично се представиха и Давид - четвърто място, Самуил - шесто място, Георги - девето място, Галин - десето място, Даная - единадесето, Стефан - дванадесето, Ади и Митко - тринадесето място, Ангел - шестнадесето, Антонио и Никита - деветнадесето място сред всички 186 участника от училищата в града. Благодарим Ви, мили деца, за радостта, която донесохте на своите родители и преподаватели!

Коледно математическо състезание

На 13. декември 2015 г. от 10:00 часа в 3 ОУ "Д-р Иван Селимински" ще се проведе Коледно математическо състезание за ученици от I до XII клас. Таксата за правоучастие е 8 лева и се заплаща на класния ръководител (възможно е и в деня на състезанието на квестора). Участниците да се явят в училище най-късно в 9:40 часа за разпределение по кабинетите. Пожелаваме успех и достойно представяне на математиците от 1"б" клас!

Родителска среща

Уважаеми родители, на 12.11. от 17:30 часа в класната стая на 1 "Б" клас ще се проведе родителска среща. Дневен ред: 1. Извънредни мерки за сигурност, предприети за защита живота и здравето на децата в сливенските училища.
2. Правилник за вътрешния ред в училище и отчет на училищното настоятелство.

3. Резултати от тестовете за входящо ниво и учебно-възпитателната работа.
4. Организационни въпроси.

Посещение на куклен театър


На 14.10. /сряда/ от 11:15 часа първокласниците и второкласниците от 3 ОУ "Д-р Иван Селимински" ще посетят театралната постановка "Огнивото" на Андерсен. Цената на билета е 3 лв. Може да ги заплатите на възпитателя след учебните занятия.


Поръчка на униформи

На 25.09. /петък/ в училище ще присъстват представители на фирма TREA за поръчка на училищните униформи. Ежедневната униформа се състои от спортни тениски с къс и дълъг ръкав, а официалната - бяла риза, дънки или дънкова пола и вратовръзка. Моля да заявите при класния ръководител или възпитателя своята поръчка!

Родителска среща


Уважаеми родители, на 17.09. от 17:30 часа в класната стая на 1 "Б" клас ще се проведе родителска среща. Очакваме Ви!

15 септември - школското звънче ни събра за пръв път...

На 15 септември  първокласниците от 1 "Б" с много вълнение за пръв път прекрачиха прага на цветната класна стая, приготвена с много любов и грижа от техните преподаватели и родители. Най-малките ученици приеха Ключа на Знанието от директора на Трето училище г-жа Ваня Пенчева, за да продължат успешния път и горди постижения на възпитаниците на ОУ "Д-р Иван Селимински". Успех, мили деца!

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню